Overslaan en naar de inhoud gaan

'11devande11de kan ook op Pinkpopterrein in Landgraaf'

Geplaatst opvrijdag 24 januari 2020 - 11:06

Pinkpopbaas Jan Smeets wil desnoods het Pinkpopterrein aanbieden als locatie voor de 11devande11de. Dat laat de Sjeng Kraft Kompenei weten.

Jan Smeets heeft zelf contact gezocht met Rob Knubben van de 11devande11de. Megaland kan makkelijk 20.000 man aan.

Megaland Alaaf!
"De optie is besproken", zegt Smeets. "Maar wel even afwachten wat er uit het overleg met de gemeente en de organisatie komt. Mochten ze vertrekken uit Maastricht, dan is Megaland wel zeker een optie. Maar om nu al te zeggen dat het evenement naar Landgraaf komt, is te kort door de bocht."

De organisatie van de jaarlijkse opening van het carnavalsseizoen heeft vrijdag een laatste overleg met de gemeente Maastricht om te bekijken of het evenement toch nog in de stad kan blijven.

Hoop
"We hopen dat de gemeente Maastricht ons vandaag een opening biedt om het evenement op een geschikte locatie in de stad te organiseren", zegt woordvoerder Marcel van Eeghem van de Sjeng Kraft Kompenei. Maar de locaties die de gemeente tot nu toe in de aanbieding heeft, acht de organisatie niet geschikt. Het gaat om een terrein langs de A2 bij stadion De Geusselt en een nieuwe festivalweide net buiten het centrum in het nieuw te ontwikkelen gebied Belvédère.

"Dat zijn voor ons inderdaad geen geschikte locaties. Wij hopen dat de gemeente toch nog een kans ziet voor het Vrijthof of de Markt. Wij zijn ook bereid om mee te denken over eventuele eisen die de gemeente heeft. Denk aan een regulering van de bezoekersstroom, polsbandjes bijvoorbeeld of wat dan ook. We willen gewoon graag in Maastricht blijven."

Dag te laat
De gemeente Maastricht liet eerder weten dat de Sjeng Kraft Kompenei een dag te laat was met het aanvragen van een vergunning voor de 11devande11de 2020 op het Vrijthof. Ook stelt de gemeente een grens aan 60 dagen voor evenementen op het Vrijthof en die zitten al vol.

Lees ook: Aanvraag paar uur te laat: geen 11devan11de op Vrijthof

Voor Koningsdag wordt overigens wel een uitzondering gemaakt. De Koning en zijn gevolg mogen het grootste plein van de stad gebruiken om zijn verjaardag te vieren.

Onbespreekbaar
Voor de gemeente blijft het Vrijthof onbespreekbaar voor de 11vande11de. "Vanwege de 60-dagennorm kan dat niet", laat een woordvoerder van de gemeente weten. "De Markt is lastig omdat er op 11 november woensdagmarkt is, maar we zullen zien met welke ideeën de organisatie komt."

Mecc geen succes
De opening van het carnavalsseizoen werd afgelopen november voor het eerst gehouden in het congrescentrum MECC. Volgens de organisatie was dit best een prima locatie, maar toch wil de Sjeng Kraft Kompenei terug naar de binnenstad. "We zijn ooit begonnen op het Onze Lieve Vrouweplein en de afgelopen jaren was het Vrijthof de perfecte locatie voor ons. Helaas wil de gemeente ons daar nu niet terug."

Lees ook: Bijna 14.000 bezoekers voor De11devande11de

Gemeenten in de rij
Als Maastricht definitief afvalt dan staat een aantal Limburgse gemeenten klaar om de opening van het carnavalsseizoen binnen te halen. Onder meer Venlo, Roermond, Heerlen, Sittard-Geleen en Weert willen de Sjeng Kraft Kompenei onderdak bieden. Daar heeft zich nu ook Landgraaf met het Pinkpopterrein aan toegevoegd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen