Mogelijk asbest vrijgekomen bij brand op camping Echt

© Orange Media
Bij een brand in het receptiegebouw van camping Marisheem in Echt is mogelijk asbest vrijgekomen.
De hoofdingang van de camping is daarom afgesloten. Eerst moet onderzocht worden of er daadwerkelijk asbest is vrijgekomen. Dat gebeurt door een gespecialiseerd bedrijf.

Geen gewonden

De brand aan de Brugweg in Pey-Echt begon even voor 6:30 uur in het appartement boven de receptie. De twee bewoners ontdekten de brand, en brachten zichzelf in veiligheid. Niemand is gewond geraakt.

Vermoeden van asbest

De dakplaten van het gebouw sprongen kapot door de hitte. Dat materiaal ligt nu in de omgeving van het gebouw. Totdat duidelijk is of het daadwerkelijk om asbest gaat, blijft de ingang van de camping dicht. De gasten gebruiken tijdelijk twee andere ingangen. Omdat de omgeving van de receptie is afgezet, kan niet onderzocht worden waardoor de brand is ontstaan.
Mocht er inderdaad asbest zijn vrijgekomen bij de brand, dan gaat het opruimen nog enige tijd duren.

Veel rook

Bij de brand zondagochtend ontstond veel rook. Omwonenden die daar last van hadden, werd geadviseerd deuren en ramen dicht te houden. Rond 7:45 uur was de brand onder controle. Maar de brandweer heeft nog enige tijd nodig voor het nablussen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!