Explosieven Berg aan de Maas: 10 woningen ontruimd

De bewoners van tien huizen in Berg aan de Maas hebben hun huis moeten verlaten, nadat in een woning aan de Burgemeester Kurversstraat explosief materiaal is gevonden.
Donderdagmorgen rond 5:00 uur kregen de mensen van vijf huizen te horen dat ze werden geëvacueerd. Ruim twee uur later werden nog eens vijf woningen ontruimd.

Onderzoek

Over welk explosief het gaat, kan de politie nog niet zeggen. De situatie is in ieder geval stabiel, de woningen zijn uit voorzorg ontruimd terwijl de EOD verder onderzoek uitvoert. In de loop van de ochtend wordt de springstof door de ontmijningsdienst van het ministerie van Defensie weggehaald en in de omgeving van een veilige afstand tot ontploffing gebracht. Naar verwachting gebeurt dat rond 10:00 uur.
Eén verdachte is inmiddels aangehouden. Over zijn identiteit geeft de politie nog niks prijs, omdat het onderzoek nog loopt.

EOD

De explosieven werden gevonden tijdens een grote zoekactie door politie en Explosieven Opruimingsdienst, die woensdagavond al begon. Ook een woning in Geleen, aan de Burgemeester Lemmensstraat, werd onderzocht. Daar zijn geen explosieven gevonden. De doorzoekingen horen bij een lopend onderzoek en houden volgens de politie verband met elkaar.
De mensen die hun huis uit moeten, worden zo nodig door de gemeente opgevangen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!