Spookrijder spoorloos na vluchtactie in Itteren

Een zoekactie naar een spookrijder in een visvijver bij Itteren. © Track'88
Een persoon is maandagmiddag te water geraakt aan de Stuifkensweg in Itteren. De man zou eerder op de ochtend gevaarlijk rijgedrag op de A2 hebben vertoond en ook een tijdje te hebben spookgereden.
De man kwam rond 12:15 uur in het water terecht nadat hij op de vlucht was geslagen voor de politie.

Spookrijder

De politie ging na meldingen van de spookrijder op de A2 omstreeks 10:30 uur op zoek naar de man. De bestuurder ontweek de politieauto's en sloeg op de vlucht. Later kreeg de politie opnieuw meldingen uit Bunde van weggebruikers dat er een automobilist zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Het bleek om dezelfde bestuurder te gaan.

Achtervolging

De politie kwam de man weer op het spoor bij een eilandje in een visvijver bij Itteren. De man reed zichzelf vast in een weiland en ging te voet verder. De man reageerde niet op verzoeken van de politie en is in het water gesprongen.

Spoorloos

De hulpdiensten waaronder de brandweer en twee duikteams hebben vervolgens gezocht in het water. Er werd ook een traumahelikopter opgeroepen. De brandweer ging met bootjes naar het eiland, maar toen bleek de man verdwenen te zijn en was sindsdien spoorloos.
Eerder schreef de politie dat de man achtervolgd zou zijn door agenten, maar dit bleek niet te kloppen. Er waren diverse meldingen over het gevaarlijke rijgedrag binnengekomen bij de politie. Toen agenten naar de locatie van de meldingen gingen, was de man alweer vertrokken. Uiteindelijk is de auto van de spookrijder gevonden bij het weiland in Itteren en is de man gespot op het eilandje in de visvijver, waarna hij in het water sprong.
Op Tweede Kerstdag werd er verder gezocht rondom de visvijver. Uiteindelijk werd dinsdag het lichaam van de man (43) uit Buchten gevonden. Uit respect naar de nabestaanden doet de politie verder geen mededelingen. Het onderzoek is gesloten.
De hulpdiensten zijn ter plaatse voor een persoon te water in Maastricht. © Track'88
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!