Drie lichtgewonden bij achtervolging: politieauto beschadigd

Een politieauto raakte beschadigd bij een achtervolging. © Track'88
Na een achtervolging in en rond Maastricht heeft de politie vrijdagmiddag twee mensen aangehouden. Eén van de verdachten en twee andere weggebruikers raakten tijdens de achtervolging lichtgewond.
De achtervolging begon in Borgharen en eindigde op de Rijksweg in Vilt.

Verdachte situatie

Rond 15:10 uur vond er in Borgharen een verdachte situatie plaats, meldt de politie. Hoewel agenten de toegangsweg afsloten, wisten de twee verdachten toch te ontsnappen. Op de Terblijterweg in Maastricht reden ze met hun auto tegen een lantaarnpaal en raakten ze twee auto's. Daarbij raakten twee inzittenden lichtgewond.
Ook in Berg en Terblijt raakte de auto met de verdachten twee andere auto's.

Achtervolging

Meerdere politiewagens waren betrokken bij de achtervolging. Ze probeerden de bestuurder tot stoppen te dwingen. Daarbij raakte één politiewagen beschadigd. Op de N590 kwam de auto uiteindelijk tot stilstand. De bestuurder en bijrijder zijn aangehouden. Eén van de verdachten raakte tijdens de achtervolging lichtgewond. Het tweetal wordt verdacht van poging doodslag.
Een automobilist die op de Terblijterweg in Maastricht uitweek voor een politieauto, reed zich vast in de modderige berm. Er was een tractor nodig om de auto weg te krijgen.
Na de achtervolging werden twee verdachten opgepakt. © Track'88
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!