Fikse boetes en rijverbod voor dronken bestuurders

Stockfoto © iStock
Twee automobilisten zijn in de nacht van zaterdag op zondag met een flinke borrel op achter het stuur gekropen. Eén van de twee dronken automobilisten maakte bovendien brokken, al raakte daarbij niemand gewond.
Het alcoholpromillage van de twee automobilisten lag ver boven limiet waardoor de politie de rijbewijzen van beiden heeft ingenomen.

Botsing

Aan de grens bij Withuis ramde de bestuurder van een personenauto een lantaarnpaal. Volgens de politie Basisteam Heuvelland bleef de bestuurder ondanks de flinke klap ongedeerd. Bij de ademtest blies de automobilist 900 ugl (microgram alcohol per liter), ruim vier maal de toegestane hoeveelheid.
Het rijbewijs werd ingevorderd en de automobilist kreeg ook een proces-verbaal voor de aanrijding.

Door rood

Politie Heerlen werd door BOA’s ingeschakeld toen zij een personenauto zagen met opvallend rijgedrag. Zo reed het voertuig door rood en raakte een flexibel verkeerspaaltje. Uit onderzoek bleek ook deze bestuurder onder invloed van alcohol. Op het politiebureau blies de man 750 ug/l. Ook dat is ruim boven de grens waarbij het rijbewijs moet worden ingeleverd. Dat ligt namelijk op 570 µg/l.
De verkeersboetes voor dit soort vergrijpen liggen rond de 1000 euro.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!