Scooterrijder onder invloed, bewapend en met poep besmeurd

Het doorgeladen vuurwapen en de met poep besmeurde arrestant © Politie
In Sittard is in de nacht van zaterdag op zondag een 31-jarige scooterrijder opgepakt na een achtervolging. Ook droeg de man een doorgeladen vuurwapen bij zich.
Agenten zagen op camerabeelden dat een scooter telkens hetzelfde rondje reed in de binnenstad. De scooter bleek een spookvoertuig te zijn: de scooter stond niet op een naam geregistreerd.

Spookrijden

Toen de politie de dertiger wilde controleren, ging hij er vandoor. Er ontstond een wilde achtervolging met snelheden van 110 kilometer per uur. Ook ging de bestuurder spookrijden.

Hondendrol

De scooterrijder was niet van plan te stoppen, maar viel van zijn scooter en belandde daarbij in een hondendrol. Na een korte achtervolging te voet konden agenten de man in zijn met poep besmeurde jas aanhouden. De verdachte bleek onder invloed van alcohol en drugs. Ook had hij geen geldig rijbewijs. Daarnaast werd er een doorgeladen vuurwapen gevonden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!