NL-Alert om rook: uitslaande brand Weert onder controle

De loods is volledig uitgebrand. © Edward-Media
Bij een loods van een agrarisch bedrijf in Weert is maandagavond een hevige brand uitgebroken.
De brand is onder controle, maar het nablussen duurt naar verwachting uren, zo meldde de brandweer maandagavond. Al die tijd kunnen omwonenden last van rook en stank blijven houden.

NL-Alert

Rond 21:00 uur werd er vanwege de rook een NL-Alert in het gebied Nederweert en Nederweert Eind uitgestuurd. "Hier kan hinder als gevolg van de rook en stank van de brand ontstaan. Sluit ramen en deuren en zet mechanische ventilatie uit", zo meldde de Veiligheidsregio Limburg-Noord.

Brand in loods

De brand brak rond 19:15 uur uit bij het bedrijf aan de Boeketweg. Al snel werd door de brandweer opgeschaald. Er zijn voor zover bekend geen gewonden. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.
De loods staat volledig in brand. © WeertDeGekste
In de uitgebrande en ingestorte loods met een grootte van 75 bij 30 meter stonden grote landbouwmachines, zoals combines. Verder een aardappelopslag en gasflessen, die door de brand zijn ontploft. De loods kan volgens de brandweer als verloren worden beschouwd. De materiële schade is groot.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!