Brand meester bij grote brand recyclingbedrijf Haelen

Het vuur laaide hoog op © Fer Traugott
Bij een recyclingbedrijf in Haelen heeft zaterdag een zeer grote brand gewoed. Metershoge vlammen waren in de wijde omtrek te zien. Rond het middaguur werd het sein brand meester afgegeven.
De brand in een opslag van metaalafval aan de Jagersweg brak in de nacht van vrijdag op zaterdag rond middernacht uit door nog onbekende oorzaak. Daardoor lag het treinverkeer stil en is een deel van de Napoleonsbaan (N273) afgesloten.

Schroot

De brand heeft volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio gewoed in twee grote bergen schroot. Blusploegen uit heel Midden-Limburg zijn in actie gekomen om het vuur onder controle te krijgen. Er was niemand aanwezig toen de brand uitbrak en zijn dan ook geen gewonden gevallen. Eén huis in de directe omgeving is ontruimd, een aantal paarden uit de bijbehorende stallen is elders ondergebracht.
De brandweer zei zaterdagochtend nog enige tijd bezig te zijn nablussen.

Geurhinder

De brandweer waarschuwde voor veel rook en adviseerde mensen de ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Er werd veel geurhinder in de omgeving gemeld, aldus de veiligheidsregio. Laat op de ochtend meldde de brandweer dat de rookontwikkeling en geur sterk zijn afgenomen.
Volgens de woordvoerder blijkt uit metingen dat de hoeveelheden gevaarlijke stoffen die worden gemeten in de lucht en het oppervlaktewater niet gevaarlijk zijn voor mens en dier.

Weg afgesloten en geen treinverkeer

De Napoleonsbaan (N273) was afgesloten vanaf de rotonde bij Nunhem tot aan de Galgenbergweg bij Haelen. De weg ging vroeg in de middag weer open. In verband met de aanvoer van het bluswater was ook het nabijgelegen spoor in overleg met ProRail afgesloten. Daardoor reden er geen treinen tussen Roermond en Weert. 's Morgens vroeg kwam het treinverkeer weer op gang.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!