Aanslag met brandbom op politiebureau Heerlen: trio opgepakt

Het politiebureau in Heerlen © Google Streetview
Drie mannen hebben een molotovcocktail over de toegangspoort van het politiebureau in Heerlen gegooid. Het drietal is aangehouden en zit vast.
De brandbom werd in de nacht van woensdag op donderdag over de poort van het bureau gegooid.

Cameratoezicht

Twee van de drie verdachten werden op het moment dat ze de aanslag pleegden al in het oog gehouden door medewerkers van cameratoezicht van de gemeente Heerlen. Daardoor konden de toezichthouders precies zien wat ze gingen doen. Hierdoor konden ze ook direct na het gooien van de molotovcocktail worden aangehouden. De derde man is later aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de brandstichting.
De eerste twee verdachten zijn allebei 19 jaar en komen uit Heerlen en Hoensbroek. De derde verdachte is 21 jaar oud.

Schade

Er is tijdens het incident niemand gewond geraakt. Wel raakte de vloer flink geblakerd door de brandbom. De molotovcocktail werd aan de Spoorsingel over het hek gegooid. Dat is het deel van het politiebureau waar bijvoorbeeld de recherche zit. Het publieksdeel van het gebouw bevindt zich aan de Stationsstraat, aan de andere kant van het spoor.
Er wordt nog onderzoek gedaan naar het incident.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!