Flat ontruimd in Venlo na grote brand door fikkende scooter

Brand in een flat in Venlo © Edward-Media
Een flat aan de Veestraat in Venlo is in de nacht van donderdag op vrijdag ontruimd nadat er een grote brand was uitgebroken.
Dat gebeurde even na middernacht.

Scooter

De oorzaak van de brand ligt vermoedelijk bij een scooter die door onbekende reden is gaan branden. Daardoor is het balkon van een woning op de begane grond in brand gevlogen. Omdat de balkons van kunststof zijn, klommen de vlammen snel langs de gevel omhoog.
De tekst gaat verder onder de foto.
De brand klom snel omhoog © Edward-Media

Traumahelikopter

De brandweer kwam met verschillende voertuigen ter plaatse en schaalde al snel op naar grote brand. Ook kwamen drie ambulances en een traumahelikopter naar de locatie toe, maar volgens de brandweer is er niemand naar het ziekenhuis gebracht. Wel zijn zes bewoners door ambulancepersoneel onderzocht na het inademen van rook.

Ontruiming

De flat werd ontruimd en bewoners zijn in een sporthal opgevangen. Hoeveel mensen geëvacueerd moesten worden, kon een woordvoerder van de Veiligheidsregio niet zeggen, maar vermoedelijk gaat het om tien tot twintig woningen. Rond 2:00 uur was de brand onder controle en werd brand meester afgegeven.

Asbest

Er wordt nog onderzoek naar de brand in het pand verricht; de brandweer vermoedt dat er asbest in de flat zit. De omgeving is afgezet.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!