Brand in bos na klapband van vrachtwagen

De brand zou na een klapband van een vrachtwagen zijn ontstaan. © Edward-Media
In een bos langs de Sevenumsedijk in Koningslust is donderdagmiddag brand ontstaan nadat een vrachtwagen een klapband had gekregen.
Door de klapband ontstond er een vonkenregen die in het bos terechtkwam. De natuurbrand zou daardoor veroorzaakt kunnen zijn, laat een woordvoerder van de brandweer aan Omroep Peel en Maas weten.

Van Baarlo naar Koningslust

De brandweer werd rond 14:10 uur gealarmeerd omdat er op de Sevenumsedijk mogelijk een vrachtwagen in brand stond. Het bleek om het naastgelegen bos te gaan. De brandweer was op dat moment onderweg terug van een natuurbrand in Baarlo.
Er kwamen meerdere brandweerwagens ter plaatse om het vuur te blussen. De brandhaard was snel onder controle, maar er werd nog wel extra tijd uitgetrokken voor het nablussen.

Brandweer extra alert

Vanwege de oplopende temperaturen en de aanhoudende droogte is het risico op natuurbranden op dit moment groot. De Limburgse brandweer is daarom extra alert: bij een melding over een natuurbrand gaan direct meerdere eenheden ter plaatse. Dat was nu ook het geval. In Koningslust werd daarom al snel opgeschaald naar een grote brand toen bleek dat het bos vlam had gevat.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!