Bestuurder van gestolen auto slaat op de vlucht voor politie

Afbeelding ter illustratie © iStock
Een automobilist is in de nacht van woensdag op donderdag op de vlucht geslagen voor de politie in Bocholtz. De achtervolging eindigde uiteindelijk in de Elbereveldstraat in Kerkrade.
Volgens de politie negeerde de bestuurder een stopteken. De achtervolging ging door Bocholtz, Simpelveld, Ubachsberg, Voerendaal, Heerlen en Kerkrade. Daar ging de verdachte er te voet vandoor.

Hond Scott

'Met meerdere collega's hebben wij de wijk afgezet en werd de hondengeleider met hond Scott ingezet. Hond Scott kon een spoor pakken en trof in de struiken kleding aan van de verdachte. De verdachte werd door ons niet meer aangetroffen, maar ter plaatse werden goederen aangetroffen met hierop dna van onze verdachte', zo schrijft de politie op Facebook.
De politie trof in de auto een sleutel aan die niet bij de auto hoorde. Na contact met de Duitse politie bleek het voertuig net te zijn gestolen. 'De eigenaar had de diefstal nog niet opgemerkt en lag nog in bed, zo schrijf de politie.
De wagen zal onderzocht worden en gaat daarna terug naar de rechtmatige eigenaar. De verdachte is nog niet opgepakt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!