A79 bij Valkenburg weer open na zwaar ongeval

Bij het ongeval raakten drie personen gewond. © Track'88
De A79 is weer open na een zwaar ongeval waarbij drie personen gewond raakten.
In de nacht van vrijdag op zaterdag botste rond 3:30 uur twee auto's en een busje. Twee inzittenden van het busje raakte zwaargewond. Ook een automobilist is naar het ziekenhuis gebracht.
De snelweg in de richting van Maastricht was de gehele zaterdagochtend dicht voor politieonderzoek en bergingswerkzaamheden. Verkeer moest omrijden via de A76 en de A2. Rond 12:00 uur kon de snelweg weer open.

Bestuurder

Rond 3:30 uur hoorden agenten die in de buurt waren van de A79 de klap van het ongeval. Zij waren snel ter plekke. In het busje dat betrokken is bij het ongeval zaten vier personen. Twee daarvan zijn ernstig gewond. Het gaat om de 47-jarige bestuurder. Van de andere gewonde is de leeftijd en woonplaats nog niet bekend.

Auto's

In een van de betrokken auto's zat een 75-jarige automobilist uit Meerssen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de derde auto, een 30-jarige man uit Valkenburg, is ter plekke medisch onderzocht. De twee overige inzittenden van het busje hoefden niet naar het ziekenhuis.