Drie gewonden bij ernstig ongeval op A79

Verschillende hulpdiensten waren ter plaatse om hulp te verlenen. © Track'88
Bij een ongeluk op de A79, tussen Valkenburg en Meerssen, zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere mensen gewond geraakt. De snelweg blijft nog zeker tot 12:00 uur dicht. Twee personen zijn ernstig gewond.
Het ongeluk gebeurde rond 3:30 uur in westelijke richting. Agenten die rond die tijd in de buurt waren van het ongeval hoorden de klap van de aanrijding. Zij waren snel ter plekke en zagen dat drie voertuigen betrokken waren bij het ongeval.

Ziekenhuis

In een busje zaten vier personen. Twee daarvan zijn ernstig gewond. Een van de zwaargewonden is de 47-jarige bestuurder. De woonplaats en leeftijd van de tweede gewonde is nog niet bekend. Een 75-jarige man uit Meerssen, automobilist van een van de betrokken auto's, is ook naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de derde auto, een 30-jarige man uit Valkenburg, is ter plekke medisch onderzocht. Ook nog twee andere inzittenden van het busje zijn onderzocht en hoefden niet naar het ziekenhuis.

Snelweg dicht

Vanwege het ongeval is de snelweg richting Maastricht afgesloten. De politie doet is nog bezig met onderzoek. De vertraging loopt op tot meer dan een kwartier. Het verkeer richting Maastricht moet omrijden via de A76 naar de A2.
Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend
Het verkeer richting Maastricht moet omrijden. © Sjors Abeling (L1)
.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!