Zeer grote brand in bedrijfsloodsen in Venlo

Er woedt een zeer grote brand in meerdere loodsen © Orange Media
Er heeft zaterdag een zeer grote brand gewoed in meerdere bedrijfsloodsen aan de Voltastraat in Venlo.
De melding van de brand werd zaterdag rond 17:20 uur gedaan.

Zeer grote brand

De brandweer schaalde de brand al snel op naar zeer groot. Twee pelotons, in totaal acht blusvoertuigen, drie waterwagens en twee redvoertuigen, zijn ingezet. Er kwamen grote rookwolken uit het gebouw die tot in de wijde omgeving te zien waren. Ook zouden er explosies zijn gehoord. Volgens een woordvoerder van de brandweer ging het mogelijk om ontplofte gasflessen.

Brand meester

Volgens de woordvoerder woedde de brand in meerdere aan elkaar gebouwde loodsen met daarin een steenbewerkingsbedrijf, een installatiebedrijf en een meubelmakerij. Rond 23.40 uur werd het sein brand meester gegeven. Wel werd er nog uren nageblust en dat kon rookoverlast geven. De woordvoerder benadrukte uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.
Vier woningen zijn vanwege de rook ontruimd. Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft in kaart gebracht uit welk gebied mensen weg moeten blijven:
Het is niet bekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Toegangswegen zijn afgezet. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen bij het incident.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!