Bootje omgeslagen bij stuw Borgharen: opvarende komt om

Hulp mocht niet meer baten © Track 88
Een opvarende van het bootje dat zondagmiddag is omgeslagen in de Maas bij Maastricht, is overleden.
Volgens een correspondent werd nog geprobeerd de drenkeling te reanimeren, maar was dat tevergeefs.

Stroming

Een tweede slachtoffer is eerder levend uit het water gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis. Door de regenval van de afgelopen dagen staat de Maas hoog en is de stroming sterk, waardoor de slachtoffers snel afdreven en een grote hulpactie werd opgezet.

Vissers

Het bootje met twee vissers sloeg even voor 13:30 om in de stuw bij de Sluisdijk, aan de stuw van Borgharen. De hulpdiensten rukten meteen met groot materieel uit. De brandweer kwam met boten en duikers op de melding af. Ook een politiehelikopter en een helikopter van de Duitse ADAC zochten mee.

Door de stuw

Volgens een woordvoerder raakten de twee door het snelstromende water vermoedelijk de controle over het vaartuig kwijt. Het bootje werd door een afzetting van boeien geduwd, en vloog enkele honderden meters verderop door de stuw heen. Een opvarende bleef daarbij aan de voorkant van de stuw hangen en kon worden gered. De ander klapte met de boot naar beneden om meters lager in het kolkende water terecht te komen, waar hij vermoedelijk is verdronken, aldus de woordvoerder.
De woordvoerster van de politie kon zondag nog niets zeggen over de identiteit van de slachtoffers.