Ambulance knalt achterop auto: traumaheli landt op A73

De snelweg is dicht. © Edward-Media
Bij een aanrijding tussen een ambulance en een auto op de A73 vrijdag is een gewonde gevallen. Volgens de politie raakte de bijrijdster van de ambulance ernstig gewond. Zij is naar het ziekenhuis overgebracht.
Rond 15:50 uur ging het mis op de snelweg in noordelijke richting ter hoogte van Grubbenvorst. De personenauto wilde ruimte maken voor de ambulance die met sirenes over de snelweg reed. De ambulance is vervolgens achterop de auto gebotst.

In ziekenauto

De chauffeur van de ambulance en de patiënt achter in de ziekenwagen raakten bij het ongeval niet gewond. Twee agenten die eveneens achter in de ziekenauto zaten, zijn door ambulancepersoneel nagekeken. Een van de agenten is daarop uit ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Ook landde er een traumahelikopter op de snelweg om medische hulp te verlenen. Daardoor was de snelweg dicht. Verkeer richting Eindhoven wordt omgeleid via de A2 en A67.
De automobiliste is aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van verdovende middelen.
Klik hier voor de actuele stand van zaken op de Limburgse wegen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!