Kapster (74) overmeestert overvaller in Landgraaf

Stockfoto © Istock
Een 74-jarige kapster in Landgraaf heeft eigenhandig een overvaller in de kraag gegrepen en overgedragen aan de politie.
Dat gebeurde donderdagmiddag in haar zaak Op de Heugden.

Om de godverdomme niet

"Mijn klant was net vertrokken, en ik stond op het punt om even wat te gaan eten toen de man binnenkwam", vertelt kapster Corrie de Pee de volgende ochtend. "Dit is een overval, geef me al het geld uit de kassa", herinnert ze de woorden waarmee hij binnenviel. Maar Corrie liet zich niet kennen: "Om de godverdomme niet!", riep ze terwijl ze de overvaller aanvloog.

Dokter

"Ik greep de man bij zijn nek, we vielen op de grond en toen was hij stil", vertelt ze. "Maar daarom moet ik straks wel nog even naar de dokter, om te kijken of ik niks mankeer door die val."

Geen koffie en gebak

De overvaller sloeg toe in de jubileumweek van de Landgraafse kap- en schoonheidssalon, die sinds 1972 bestaat. Vanwege dat 51-jarig jubileum worden klanten deze week ontvangen met koffie en gebak. Maar in plaats daarvan kreeg de overvaller handboeien om. "Toen ik de man tegen de grond had gewerkt heb ik de politie gebeld, die waren er snel." Eenmaal overrompeld bleef de overvallen rustig wachten op de politie. Hij is aangehouden en zal uiteindelijk voor moeten komen.