Zeer grote uitslaande brand in Venray: loods deels ingestort

Een deel van de loods is ingestort. © SK-Media
In een bedrijf in Venray woedde in de nacht van maandag op dinsdag een zeer grote brand. De vlammen sloegen metershoog uit het pand.
Volgens de brandweer was er niemand meer in het gebouw aanwezig, maar uit voorzorg is er toch een ambulance ter plaatse op de Energieweg in Venray.

Zeer grote brand

De brand werd rond 22:45 uur ontdekt bij transportbedrijf Van Dijk Logistics. Vanwege de omvang van de brand riep de brandweer al snel de hulp in van bluswagens uit de omgeving. Wagens uit Meerlo, Horst en Venlo zijn aanwezig om de Venrayse brandweer te helpen met blussen. Er zijn meerdere explosies te horen geweest.
De brandweer hield een naastgelegen bedrijf nat om te voorkomen dat het vuur over zou slaan.

Rookwolken

De omgeving is door de politie ruim afgezet om de brandweer de ruimte te geven. De rookwolken zijn volgens de correspondent ter plaatse in de wijde omgeving te zien. De brandweer adviseert mensen in de omgeving om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten als ze last hebben van de rook.

Gevaarlijke stoffen

Volgens de brandweer zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen bij de brand. In de omgeving zijn wel de nodige roetdeeltjes terechtgekomen. Die kunnen gewoon worden opgeruimd aldus de brandweer.
Het volledige pand stond in lichterlaaie en was dan ook niet meer te redden. Brandweerlieden waren tot dinsdagochtend bezig met het blussen van de brand.