Opnieuw nachtelijke autobrand in Maastricht

De bestelbus brandde helemaal uit © Track 88
Voor de derde keer deze week is in Maastricht een auto in brand gevlogen. Deze keer ging het om een bestelbus aan de Maas bij het Bonnefantenmuseum, die rond 3:45 uur in vlammen op ging.
De oorzaak van de brand is nog onbekend maar er wordt rekening gehouden met brandstichting.

Reeks autobranden

In de nacht van donderdag op vrijdag brandde ook al een auto uit, toen op de Clavecymbelstraat. Twee dagen eerder gebeurde dat op diezelfde plek ook al. En ook eerder dit jaar moest de brandweer vaker op pad voor nachtelijke autobranden. De politie houdt al serieus rekening met brandstichting en vraagt eventuele getuigen om hulp.
In totaal heeft de politie in Maastricht dit jaar al negen branden in onderzoek. Daarbij wordt ook gekeken of er een verband is. Vooralsnog is er niemand aangehouden.

Niet voor het eerst

Maastricht werd enkele jaren geleden ook al getroffen door een lange reeks autobranden. In de jaren 2015-2016 telden politie en justitie zo'n 70 verdachte autobranden. Dat leidde uiteindelijk tot een aantal aanhoudingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!