Auto botst tegen gevel woning: bestuurster gewond

De auto botste tegen een woning. © Edward-Media
Een automobiliste is woensdagavond gewond geraakt nadat ze in Meerlo met haar auto tegen de gevel van een woning botste.
Op de Hoofdstraat in het dorp ging het rond 23:15 uur mis.

Botsing

De auto die vanuit Tienray richting Wanssum reed, botste ter hoogte van de kruising met de Bergboslaan tegen een woning. De bestuurster raakte daarbij gewond. Ze is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe ernstig haar verwondingen zijn, is niet bekend.
Vanwege het ongeval was de doorgaande weg in Meerlo enige tijd afgesloten. Een bergingsbedrijf heeft de beschadigde auto afgesleept.
De gevel van de woning raakte door de botsing beschadigd. © Edward-Media

Vaker raak

Op de Hoofdstraat in Meerlo is het vaker raak. In oktober 2021 zorgde een bestelauto een paar huizen eerder nog voor een flinke ravage. De bestuurder miste een bocht en reed vervolgens een woning binnen. De schade was groot. Het herstel heeft enige tijd geduurd.

Overlast

Op de doorgaande N554 wordt vaak hard gereden. Inwoners van zowel Meerlo als Tienray zijn de overlast van de provinciale weg al langere tijd zat. Als oplossing besloot de gemeente de weg van de provincie over te nemen, zodat de situatie lokaal aangepakt kan worden. Het is de bedoeling dat er de komende tijd een ontwerp gemaakt gaat worden om de situatie te verbeteren. Dit moet begin 2024 uitgevoerd gaan worden.