Dronken automobilist rijdt door nadat hij fietsers aanrijdt

Bij het ongeval zijn twee fietsers gewond geraakt. © WeertDeGekste
Twee fietsers zijn zaterdagavond gewond geraakt in Weert toen een automobilist hen aanreed en daarna doorreed.
Dat meldt lokale nieuwssite WeertDeGekste. De man, die onder invloed bleek te zijn, meldde zich niet lang na het ongeval en werd aangehouden.

Ongeval

De hulpdiensten werden rond 19:30 uur naar de Onzelievevrouwestraat opgeroepen. Net voor de rotonde bij de Roermondse weg waren een man en vrouw op de fiets aangereden door een personenauto. De bestuurder liet de twee fietsers achter, samen met een kentekenplaat die van zijn wagen was gevallen.
De man en vrouw zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De weg is tijdelijk afgezet voor sporenonderzoek.

Aanhouding

Volgens de nieuwssite meldde de verdachte zich bij de plek van het ongeval toen de ambulance nog aanwezig was. Hij had zijn auto ergens anders geparkeerd. Bij een blaastest bleek dat de man gedronken had. Hoeveel hij op heeft, wordt op het politiebureau onderzocht. De bestuurder is aangehouden voor het veroorzaken van een zwaar ongeval en het verlaten van de plaats van het ongeval.
De auto van de verdachte is inmiddels aangetroffen op een parkeerplaats in de wijk Groenewoud. De beschadigde auto is door de politie onderzocht en afgesleept door een berger.
De beschonken bestuurder reed na het ongeval door. © WeertDeGekste