Aangestoken brand in middelbare school gericht op docent

In de school is brand uitgebroken. © Fer Traugott
In een lokaal van het Bisschoppelijk College Broekhin in Roermond is zaterdag brand uitgebroken. De brand blijkt aangestoken.
Dat laat directeur Marc Demandt van het college weten. De brandstichting lijkt gericht te zijn op een docent. Er zijn geen gewonden gevallen.

Brandstichting

Er heeft een flinke brand gewoed in de ruimte waar de leraar als docent-coördinator kantoor houdt. De school wordt door de brandweer geventileerd. Dat het om brandstichting zou kunnen gaan, blijkt onder andere uit een wandelaar die twee mannen met bivakmutsen over een heg bij de school zag klimmen.
Op sociale media gaat verder een video rond waarin iemand de vlammen van dichtbij filmt. Bij het filmpje staat een tekst gericht op een docent. De politie bevestigt zaterdagavond de brandstichting. De politie roept getuigen op zich te melden en heeft een onderzoek ingesteld.

Bedreiging voor school

De directeur noemt de brandstichting bedreigend voor de docent en de school. Demandt zegt dat er onrust onder ouders en leerlingen is ontstaan. De lessen gaan maandag gewoon door, tenzij het om veiligheidsredenen niet gaat, aldus de directeur.
Volgens Demandt is de dader via de achteringang binnengekomen en spoot hij leuzen op muren. Het uitgebrande kantoor was de werkplek voor twee mensen. Tegen een van hen was de brandstichting gericht, aldus de directeur. Hij snapt er niks van, legt hij uit. "Het gaat om een bij de leerlingen heel geliefde docent, er zijn geen aanknopingspunten te vinden rond deze collega, die erg geschrokken is." Maar, voegde hij daaraan toe, "wij laten ons door dit soort malloten niet uit het veld slaan."