Twee mannen aangehouden na telefoondiefstal in Maastricht

Bij één diefstal was mogelijk ook geweld gebruikt: een slachtoffer viel door de diefstal op de grond. © Track'88
De politie heeft dinsdagmorgen twee mannen aangehouden bij het asielzoekerscentrum (azc) van Maastricht. Ze worden verdacht van het stelen van een mobiele telefoon in het centrum van de stad. Ook hebben ze bij een andere diefstal, iets later in de ochtend, een sleutelbos van een vrouw op slinkse wijze gestolen.
Dat bevestigt een woordvoerder van de politie.

'Mogelijk diefstal met geweld'

Bij één diefstal is mogelijk ook sprake van geweld: de vrouw van wie de sleutelbos werd gestolen, reed op een scooter maar werd volgens de politie 'ten val gebracht'. "Terwijl één man zich ‘zogenaamd’ hoffelijk om deze vrouw bekommerde, maakte de andere man gebruik van de gelegenheid om haar sleutelbos te stelen. Aan de hand van camerabeelden kon het signalement van de verdachten uit melding 1 en melding 2 aan elkaar gekoppeld worden", schrijft Politie Basisteam Maastricht op Facebook.
Door middel van camerabeelden en een melding van een gedupeerde, kon de politie de twee verdachten opsporen bij het asielzoekerscentrum.

Telefoons

De politie onderzoekt de zaak en bekijkt ook of er sprake is van meer gestolen spullen. Inmiddels zijn er al meerdere mobiele telefoons gevonden na een doorzoeking van een woning.