Asbest vrijgekomen bij grote uitslaande brand in loods

De loods ging volledig in de vlammen op. © Nederweert24
De brandweer is in de nacht van maandag op dinsdag druk geweest met het nablussen van de grote brand in een loods bij een agrarisch bedrijf in Nederweert. Bij de brand kwam asbest vrij.
Om iets voor 18:00 uur werd de brand ontdekt.

Vlammenzee

In de loods aan de Booldersdijk stonden volgens de brandweer vijf auto's opgeslagen. De vlammen sloegen al snel metershoog uit het dak en bedreigden aangrenzende gebouwen. De brandweer wist met man en macht te voorkomen dat het vuur oversloeg.

Flinke rookontwikkeling

Bij de brand kwam veel rook vrij. Inwoners aan de noordzijde van Nederweert konden hier flinke hinder door ondervinden. De brandweer raadde hen aan ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.
Brandweerwagens uit de wijde omtrek hielpen bij het bestrijden van de brand. Zo kwam er onder meer hulp uit Weert, Roermond, Huythuysen, Ittervoort, Echt en Horst. Ook Brabantse korpsen schoten te hulp.

Asbest verspreid

Rond 23:20 uur had de brandweer het vuur onder controle. Het nablussen duurde vervolgens nog de halve nacht. Bij de brand kwam asbest vrij, maar dat is volgens de brandweer grotendeels op het terrein van het agrarische bedrijf zelf neergekomen en bij de buren aan de Peelsteeg.
De oorzaak van de brand is nog onbekend.