Overkapping vliegt in brand: dertien kippen komen om

Dertien kippen kwamen om bij de brand. © Weert de Gekste
Bij een brand onder een overkapping in Swartbroek zijn in de nacht van zaterdag op zondag dertien kippen omgekomen. Vermoedelijk ontstond de brand door smeulende vuurwerkresten.
De brand werd rond 2:50 uur ontdekt door de overburen aan de Pelmersheideweg. Zij waarschuwden de brandweer en wekten de bewoners die al lagen te slapen.

Flink beschadigd

Door het snelle ingrijpen van de brandweer bleef de schade beperkt tot de overkapping. Mede door de stenen muur kon voorkomen worden dat het vuur oversloeg op de woning. De overkapping moet als verloren beschouwd worden, het naastgelegen opberghok liep enige rookschade op.

Vuurwerkresten

De brand is volgens de lokale nieuwssite Weert de Gekste vermoedelijk ontstaan doordat vuurwerkresten in een krat waren gelegd. De wind wakkerde de smeulende resten aan waarna andere materialen die onder de overkapping lagen, ook zijn gaan branden.
Rond 3:30 uur had de brandweer het vuur onder controle. Het nablussen nam nog enige tijd in beslag. Voor de afwikkeling van de schade is Stichting Salvage ingeschakeld.
De overkapping raakte zwaar beschadigd. © Weert de Gekste