Oud en nieuw in Limburg: brandweer ruim 100 keer in actie

Stockfoto © Istock
Met spectaculair vuurwerk en loeiende sirenes is Limburg begonnen aan 2023. Overal in de provincie moesten de hulpdiensten uitrukken voor talloze brandmeldingen.
Tussen 15:00 uur zaterdagmiddag en 6:00 uur zondagmorgen moest de Limburgse brandweer ruim 100 keer in actie komen.

Deur geforceerd

Soms ging het om kleine bermbrandjes, zoals bijvoorbeeld in Roermond, Kerkrade en Beek. Maar er waren ook serieuzere meldingen. Zoals in Weert, waar in een bedrijfspand brand was uitgebroken. Omdat het gebouw aan de Graafschap Hornelaan dicht was, moest de brandweer de deur forceren om van binnenuit het vuur te kunnen bestrijden.
In Weert brak tijdens de jaarwisseling brand uit in een bedrijfspand © AS Media
In Swartbroek ging een overkapping in vlammen op, vermoedelijk door smeulende vuurwerkresten. Dertien kippen overleefden de vlammen niet.

Boogschutters Reuver

In Reuver brak even na 0:30 uur brand uit in een het clubgebouw van handboogschietvereniging 'De Grensschutters' bij Sportpark Dijckerhof aan de Sint Jozefweg. Ook hier rukte de brandweer met verschillende blusvoertuigen uit om de vlammen te kunnen doven.

Autobranden

Ook gingen er verschillende auto's in vlammen op. In Roermond gebeurde dat in de buurt van de gevangenis aan de Keulsebaan, in Heerlen aan de Eikenderweg en in Brunssum op de Schildstraat.
In Brunssum ging tijdens de jaarwisseling een auto in vlammen op © Orange Media
In Venray brandden rond 2:30 uur aan de Bolerostraat twee auto's volledig uit. Een derde auto raakte flink beschadigd.

Maastricht koploper

In totaal vielen er 115 verschillende brandweermeldingen te tellen in de acht uren rond de jaarwisseling. Daarvan kwamen er 18 uit Maastricht, 10 uit Heerlen en 8 uit Roermond. Daarna kwamen Weert (8 meldingen), Venray (5 meldingen) en Geleen, Sittard en Venlo (alle drie met 4 meldingen). Niet alle branden gebeurden overigens in de nacht, ook in de middag en vooravond was het al druk.

Politie en ziekenhuizen

Ook in de Limburgse ziekenhuizen en voor de politie was het een drukke onrustige nieuwjaarsnacht, maar het bleef beheersbaar zonder grote incidenten.