Drukke avond voor brandweer: rook in Gulpen en Weert

Stockfoto © Istock
Al sinds het einde van de middag heeft de brandweer in Limburg de handen vol aan talloze kleine en grotere branden, voor een belangrijk deel veroorzaakt door vuurwerk.
Tussen 15:00 uur en 21:30 uur rukte de Limburgse brandweer al meer dan 30 keer uit.
De brand in Gulpen woedde in het struikgewas bij de Prinses Christinastraat © Orange Media

Rook

Een buitenbrand in Gulpen veroorzaakt rond 21:00 uur in de omgeving van de Prinses Christinastraat de nodige overlast. De brandweer waarschuwt mensen in de omgeving die last hebben van de rook, ramen en deuren dicht te houden en de ventilatie uit te schakelen. De brandweer had de vlammen na ongeveer een half uurtje geblust, om vervolgens te wachten op de volgende uitruk.
De brand werd geblust door de container met water te vullen © Weertdegekste

Containerbrand

Een brand in een ondergrondse vuilcontainer in Weert zorgde daar voor de nodige rookoverlast. Aan de Sint Jozefslaan was daar rond 21:15 uur brand uitgebroken. De brandweer doofde het vuur door de container vol water te spuiten, de gemeente mag de komende dagen uitzoeken hoe groot de schade is.
Al sinds zonsondergang wordt er op veel plekken in de provincie al vuurwerk afgestoken. In tegenstelling tot voor het corona-vuurwerkverbod gaat het met name om siervuurwerk dat in de lucht wordt geschoten.