Brokkenpiloot Maasbracht zat dronken achter het stuur

De auto botste tegen een woning. © Fer Traugott
De man die maandagnacht in Maasbracht tegen een woning botste zat dronken achter het stuur en reed zonder rijbewijs.
Het gaat om een 23-jarige man uit Roggel.

Eerdere overtredingen

Agenten zagen de auto in de nacht van maandag op dinsdag rond 2:00 uur op de Rijksweg in Linne langsrijden. De politie controleerde het kenteken in haar politiesysteem. Daaruit bleek dat de eigenaar al twee keer eerder zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol had gereden.

Stopteken

Dat was genoeg reden voor de agenten om de auto een stopteken te geven. Maar de bestuurder weigerde om te stoppen en ging er juist als een speer vandoor. Met een snelheid van meer dan 50 kilometer per uur dan is toegestaan reed hij door Maasbracht.

Bijzondere manoeuvres

Ook verrichtte de automobilist volgens de politie 'bijzondere manoeuvres'. "En nee het waren helaas niet de bijzondere manoeuvres die je tijdens de rijlessen geleerd krijgt", schrijft de politie op social media. Uiteindelijk verloor de Roggelnaar de macht over het stuur. Daarbij raakte hij een stoeprand en schoot door de voorgevel van een woning aan de Kerkstraat in Maasbracht.

Weer in de fout

De hardleerse man bleek wederom in de fout te zijn gegaan. Hij reed weer onder invloed van alcohol. Uit een ademanalyse bleek hij bijna zes keer de toegestane hoeveelheid op te hebben. Aangezien hij ook zonder rijbewijs reed, gelden de uitslagen in de categorie 'beginnend bestuurder' en dan is de bestuurder strafbaar bij meer dan 88 UGL.

Overtredingen

Daar komen nog een aantal overtredingen bij, namelijk het negeren van een stopteken, het rijden zonder geldige APK en het overtreden van de snelheid met meer dan 50 kilometer per uur.
De verdachte kwam er zonder kleerscheuren vanaf, maar niet zonder straf. Hij werd opgepakt en moet zich binnenkort verantwoorden bij de rechter voor zijn daden.