Schuurbrand kan nog dagen rookoverlast veroorzaken

De brand is opgeschaald naar 'grote brand'. © Fer Traugott
De schuurbrand die zaterdagmiddag in Dieteren uitbrak kan nog dagen voor lichte rookoverlast zorgen in de omgeving.
Rond 12:20 uur snelden de hulpdiensten richting een woning aan de Kampstraat. Een schuur achter een huis had vlam gevat.

Ontruimd

De vlammen sloegen snel uit het dak. Zes omliggende woningen werden ontruimd en de bewoners zijn elders opgevangen. De huizen worden nog gecontroleerd op rookoverlast. Tot die tijd kunnen de bewoners niet terug naar huis.

Burgernetbericht

Bij de brand kwam veel rook vrij, die in eerste instantie richting Echt-Susteren trok. 'Blijf uit de rook, sluit ramen en deuren en zet de ventilatie uit', schreef de brandweer meteen al na de brand op Twitter. Ook de politie stuurde een Burgernetbericht om inwoners te waarschuwen. Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren kwam poolshoogte nemen.
Bij de brand komt veel rook vrij © Fer Traugott

Schade

Volgens een woordvoerder van de brandweer is er niemand gewond geraakt. Zeker één woning heeft brand- en rookschade opgelopen. "De schuur van 10 bij 10 meter is ingestort en kan als verloren worden beschouwd. De brandweer verricht momenteel metingen", aldus de brandweerwoordvoerder. Omstreeks 14:00 uur was de brand onder controle. Brandweerlieden zijn nog bezig met nablussen.
Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend.