Koolmonoxidevergiftiging in bakkerij: twee mensen onwel

Personeel staat buiten de ontruimde bakkerij © Edward-Media
Twee mensen zijn onwel geworden door koolmonoxidevergiftiging bij een bakkerij in Panningen.
Eén van de twee slachtoffers is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, bevestigt een woordvoerder van de brandweer.

Hulp

Rond 8:45 uur werd alarm geslagen bij de bakkerij aan de Maasbreseweg. Volgens een correspondent zou in eerste instantie een medewerker onwel zijn geworden en kreeg een tweede medewerker problemen toen hij het eerste slachtoffer wilde gaan helpen.
De bakkerij is ontruimd, de brandweer verricht metingen en ventileert het gebouw. Volgens een woordvoerder van de bakkerij heeft de productie zo'n anderhalf uur stilgelegen. "We zijn nu flink aan de slag om te zorgen dat we alles voor morgen toch op tijd gebakken krijgen." De twee getroffen medewerkers zijn allebei weer veilig thuis, maar hebben de rest van de dag vrij om helemaal te herstellen.

Giftig

Koolmonoxide is een reukloos, geurloos gas dat vrijkomt bij onvolledige verbranding waarbij te weinig zuurstof aanwezig is. Het is giftig omdat het in het bloed zuurstof verdringt. Slachtoffers krijgen te maken met hoofdpijn, misselijkheid en een algehele malaise. Blootstelling aan het gas kan dodelijk zijn.