Politie dreigt met taser na ongeval tussen auto en fietser

Agent dreigt met taser bij aanhouding. © Weert de Gekste
Een fietser is donderdagmiddag in Weert gewond geraakt na een botsing met een auto. De automobilist werd aangehouden en ging volledig door het lint. Een agent dreigde daarbij met een taser.
De man bond op tijd in en werd vervolgens naar het politiebureau overgebracht.

Ongeval

Aanleiding voor het incident was een ongeval met een fietser. De fietser wilde ter hoogte van de kruising tussen de Wilhelminastraat en de Wilhelminasingel oversteken en zag daarbij volgens de lokale nieuwssite Weert de Gekste de naderende auto over het hoofd. De fietser kwam door de botsing ten val en raakte lichtgewond. De automobilist en omstanders schoten het slachtoffer direct te hulp. De fietser werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De fietser raakte bij het ongeval lichtgewond. © Weert de Gekste

Aangehouden

Agenten controleerden na het ongeval de auto en namen een drugstest af bij de bestuurder. Daarop werd besloten de man mee te nemen naar het bureau. Dat verliep in eerste instantie zonder problemen totdat de bestuurder in de politieauto plaats had genomen. De man begon opeens tegen de agenten te schreeuwen. De situatie liep dusdanig uit de hand dat de agenten versterking opriepen.

Stroomstootwapen

Terwijl één van hen de deur van de politieauto tegenhield, dreigde de andere agent zijn taser te gebruiken. De inzet van het stroomstootwapen was uiteindelijk niet nodig, omdat de agenten de gemoederen op tijd wisten te bedaren.