Overal in Limburg ongevallen op spekgladde wegen

Ongeval Maastricht © Track'88
Op meerdere plaatsen zijn zondagavond en maandagmorgen vroeg automobilisten in de problemen gekomen door de spekgladde wegen. Vooral in Noord- en Midden-Limburg ging het vaak mis.
Het weeralarm dat zondag werd afgekondigd, werd in de loop van de avond doorgetrokken naar maandagmorgen.

Traumahelikopter

Op de A2 bij Maastricht deed zich rond 22:30 uur een ernstig ongeval tussen meerdere automobilisten voor door de gladheid. Meerdere ambulances en een traumahelikopter zijn daarvoor opgeroepen. Een aantal inzittenden is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Ongeval Maastricht © Track'88

Ongevallen op A73

Ook op de A73 bij Grubbenvorst ging het rond dezelfde tijd goed mis. Verschillende auto's raakten hier van de weg en kwamen in de berm terecht. Een auto kwam op de kop in het weiland. Net als in Maastricht is hier is niet duidelijk, hoe alle inzittenden eraan toe zijn.
De auto is op de kop in een weiland terecht gekomen. © Edward-Media
Tegen middernacht ging het op diezelfde A73 bij Reuver ook mis. Een auto gleed van de weg en belandde ondersteboven in de greppel langs de snelweg. De brandweer moest te hulp schieten om de automobiliste te bevrijden, ze is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Bij Reuver belandde een auto ondersteboven in een greppel naast de A73 © Fer Traugott
Daarmee was de ellende op de A73 nog niet voorbij. Ter hoogte van Montfort ging het tegen 0:30 uur opnieuw mis, en moesten de hulpdiensten in actie komen.

Heijen

Op de A77 bij Heijen is een automobilist met zijn wagen in de vangrail geraakt toen hij de controle over zijn voertuig door gladheid verloor. De inzittenden werden gecontroleerd door de ambulance maar kwamen met de schrik vrij. Het verkeer wat over de A77 richting Duitsland wilde, ondervond wat hinder van het ongeval.
De auto is in de vangrail beland. © SK-Media

Horn

Verder botsten door de gladde weken meerdere wagens rond 22:30 uur tegen elkaar op de N280 in Horn. Het verkeer kwam daar stil te liggen vanwege de ravage op de weg. De inzittenden werden door ambulancepersoneel gecontroleerd.
Ongeval Horn © Fer Traugott

Binnenwegen

Niet alleen op de snelwegen waren de verkeersomstandigheden verraderlijk. Ook op binnenwegen gebeurden in de loop van de nacht ongelukken. Een ongeval op de John F. Kennedylaan in Heerlen bracht rond 1:45 uur verschillende hulpdiensten op de been. Onduidelijk is ook hier hoe de betrokkenen eraan toe zijn.