Dronken motorrijder onderuit tijdens politieachtervolging

De Heerlenaar ging onderuit toen de politie een stopteken gaf. © politie (Basisteam Brunssum Landgraaf)
Een dronken motorrijder is donderdag onderuitgegaan in Heerlen nadat deze een stopteken van de politie kreeg. De politie zag de 40-jarige Heerlenaar met hoge snelheid voorbij een flitspaal rijden en zette een achtervolging in.
De motorrijder reed op de Heerenweg, toen hij werd opgemerkt door de agenten. Dat meldt de politie op sociale media.

Toevallig

De agenten kwamen de Heerlenaar op motor toevallig op het spoor. "In hun achteruitkijkspiegel zagen ze dat de flitspaal die daar staat op de motor reageerde, maar de motor werd van de voorzijde geflitst. Daarop keerden de agenten hun dienstvoertuig en zetten de achtervolging in", zo laat de politie weten.

Stopteken

Op een rotonde op de Euregioweg kreeg de man het stopsignaal van de politie. Daarop ging de man door een combinatie van snelheid en gladheid onderuit. De motorrijder liep schaafwonden op, zijn motor was flink beschadigd.

Te veel gedronken

Uit een blaastest bleek dat de man ook nog eens teveel alcohol had gedronken. Op het politiebureau in Brunssum werd hij aan een uitgebreidere ademanalyse onderworpen. "Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur", laat de politie weten.