Aanhouding na onderzoek vuurwerkbom Maastricht

De deur is flink beschadigd. © Track'88
Een 20-jarige man uit Maastricht is aangehouden nadat maandagavond een vuurwerkbom ontplofte op een deur van een schoenmaker op de Sint Annalaan in Maastricht. De man wordt momenteel verhoord.
Direct na het incident werd een burgernetbericht verstuurd met het signalement van de dader. Daarnaast heeft de politie vandaag onderzoek gedaan naar sporen. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de aanhouding van een man uit Maastricht.

Flink gat in deur

De winkel van een Maastrichtse schoenmaker is maandagavond doelwit geweest van vandalisme. Het incident gebeurde even voor 22:30 uur. Iemand liet een vuurwerkbom op de deur ontploffen waardoor er een flink gat in het glas van de deur ontstond.

Camerabeelden

Op bewakingsbeelden van de winkel, die L1 in bezit heeft, is te zien hoe een man op de stoep voor de winkel heen en weer drentelt. Vervolgens haalt hij een pakje uit zijn jas en plakt deze op de winkeldeur. Als er fietsers langskomen, neemt de man een paar passen afstand en draait achteloos in het rond. Vervolgens steekt hij de vuurwerkbom aan en rent weg.