Woning verwoest door brand: vlammen slaan uit het dak

De vlammen sloegen uit het dak. © Edward-Media
Een woning aan de Hofweg in America is in de nacht van maandag op dinsdag door brand verwoest. De vlammen sloegen al snel metershoog uit het dak. Er raakte bij de brand niemand gewond.
De brandweer rukte even na 2:00 uur uit voor een schoorsteenbrand en moest al snel opschalen.

Uitslaande brand

De vlammen sloegen metershoog uit het dak en grepen snel om zich heen. Er kwamen zeker drie tankautospuiten en een hoogwerker ter plaatse om het vuur te bestrijden. De brandweer uit Horst kreeg daarbij assistentie uit onder meer Sevenum, Lottum en Venray.

Ambulance

De bewoners konden zich op tijd in veiligheid brengen. Wel kwam er een ambulance ter plaatse om een aantal mensen te controleren die rook in hadden geademd. Er hoefde uiteindelijk niemand naar het ziekenhuis.

Schoorsteenbrand

De brand is vermoedelijk in de schoorsteen ontstaan en vervolgens overgeslagen op het dak. Van het aangrenzende kantoor werd een aantal dakpannen verwijderd zodat de brand ook vanaf die kant bestreden kon worden.
Rond 3:30 uur had de brandweer het vuur onder controle en kon er gestart worden met nablussen. De woning is door de brand zwaar beschadigd. De bewoners kunnen voorlopig niet terug naar hun huis.