Grote brand in sportcomplex Sittard

Een sportcomplex met onder meer een fitnessruimte en tennis- en padelbanen in Sittard is zondagmorgen vroeg ten prooi gevallen aan een grote brand. Het complex is compleet verloren.
De vlammen grepen rond 2:45 uur om zich heen. Al snel stond het hele gebouw in lichterlaaie.

Rook en roet

Bij de brand kwam veel rook en roet vrij, reden voor de brandweer om buurtbewoners te waarschuwen ramen en deuren dicht te houden. Ook is er roet neergeslagen in de wijk Ophoven. De brandweer meldt dat het hier niet om asbest gaat en dat de deeltjes niet schadelijk zijn, en dat het roet dus zelf met water valt te spoelen.
De brandweer rukte met verschillende voertuigen en blusploegen uit om het vuur te bestrijden. Ook werd er een watertransport ingezet. Niemand raakte bij de brand gewond.

Treinverkeer

Omdat het complex vlakbij de spoorlijn tussen Sittard en Heerlen ligt, rijden er zondagochtend en het begin van de middag geen treinen. De NS zet snelbussen in.
Het nablussen gaat gepaard met de nodige extra rook, omdat de brandweer de resten van de gebouwen moet slopen. Het sportcomplex is tot de grond toe afgebrand. Een nabijgelegen bowlingbaan heeft de brandweer nog kunnen redden.