Politieauto geraakt bij achtervolging

Afbeelding ter illustratie. © iStock
Bij een achtervolging door verschillende politiepatrouilles, is een van die politiewagens aangereden door de auto die achtervolgd werd.
De bestuurder van de vluchtende auto is uiteindelijk in Schinnen aangehouden dankzij een politiehond die voor het eerst op pad was.

Route

De rit begon woensdagavond rond 19:30 uur in Brunssum, waar de 22-jarige automobilist uit Brunssum een stopteken kreeg. Hij stoof er vandoor met de politie op zijn hielen. De rit ging via Oirsbeek, Schinnen richting Geleen en vervolgens weer terug richting Schinnen. Tijdens de rit werd een van de politiewagens geraakt door de achtervolgde auto. De agenten bleven daarbij ongedeerd.

Moeras

Uiteindelijk zette de politie in Schinnen een blokkade met politiewagens op. De automobilist zette daarop zijn auto aan de kant, en probeerde te voet te ontkomen. Met behulp van een politiehond werd de man opgepakt, na een zoektocht door onder meer een achtertuin en een stukje moeras. Verstopt onder een paar struiken kregen agenten de man uiteindelijk te pakken.

Braaf

Politiehond Remmel, die de verdachte uiteindelijk aanwees, werd woensdag voor het eerst ingezet. De herder werd pas kortgeleden gecertificeerd. Waarom de Brunssumer er bij de controle vandoor ging is nog niet bekend. Volgens een woordvoerder moet de man nog worden gehoord.