Mensensmokkelaars opgepakt na achtervolging over A2

Bij Meerssen werd de auto door de politie aan de kant gezet © Politie
Na een achtervolging over de A2 zijn twee inzittenden van een auto opgepakt, die vol lag met spullen die volgens de politie bedoeld waren voor mensensmokkel.
In de auto vonden agenten onder meer een buitenboordmotor en rubberboten.

Zweeds kenteken

De politie wilde dinsdagavond de auto met Zweeds kenteken controleren, toen ze die bij Born over de A2 zagen rijden. In plaats van te stoppen gaf de bestuurder flink gas, en ging hij ervandoor. De politie zette de achtervolging in, waarbij snelheden tot 170 kilometer per uur werden gehaald.

Dubieuze vracht

Ter hoogte van Meerssen werd de auto met hulp van de Koninklijke Marechaussee aan de kant gezet, en kwam de dubieuze vracht aan het licht. De twee inzittenden zijn vastgezet voor het voorbereiden van mensensmokkel. De chauffeur krijgt ook het rijgedrag tijdens de achtervolging nog aangerekend.
Bij Meerssen werd de auto aan de kant gezet © Politie

Illegaal

Op de Limburgse snelwegen worden de afgelopen tijd steeds meer busjes en auto's gecontroleerd die vol blijken te liggen met spullen als reddingsvesten, rubberbootjes of buitenboordmotoren. Deze worden gebruikt voor illegale bootreizen naar Groot-Brittannië. Onlangs nog werd zo'n mensensmokkelaar veroordeeld tot 15 maanden cel, waarvan 5 voorwaardelijk.