Politieauto geramd na achtervolging: verdachte op de vlucht

De politieauto werd geramd op de Tongerseweg © Track'88
Een politieauto is zondag geramd op de Tongerseweg in Maastricht na een achtervolging.
De verdachte sloeg na de aanrijding op de vlucht.

Zoektocht

In de buurt van de Polvertorenstraat is een voertuig van de verdachte gevonden. Agenten zijn een zoektocht in de buurt gestart, maar er is nog niemand gevonden. De achtervolging is gestart in België. Zodra de bestuurder de grens overstak probeerden voertuigen van politie en Koninklijke Marechaussee de verdachte aan te houden. Maar ter hoogte van de Tongerseweg werd de politiewagen geramd en kon door de schade niet meer verder rijden. Op de kruising tussen de Javastraat en de Tongerseweg zijn agenten aanwezig, ook uit België. De kruising is afgesloten vanwege onderzoek.

Sporenonderzoek

Op de Polvertorenstraat wordt sporenonderzoek gedaan in de auto van de verdachte. Ook zijn er veel agenten aanwezig met kogelwerende vesten. De politie zou volgens een correspondent een bouwplaats hebben doorzocht. Op last van de politie mocht bij een naastgelegen verzorgingstehuis niemand naar binnen of naar buiten.

Agenten niet gewond

De agenten die in geramde auto zaten, zijn nagekeken door ambulancepersoneel. Zij zijn niet gewond geraakt bij het incident.
Waarom de achtervolging plaatsvond, is niet duidelijk. Er wordt onderzoek gedaan.
De politie doet sporenonderzoek in de auto © Track'88