Gewonde bij brand in Mondriaan-zorginstelling

In Heerlen op de locatie Wijerode van Mondriaan is vrijdagmiddag een brand uitgebroken in een kamer. Daarbij is een bewoner gewond geraakt. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De 88 bewoners en 15 personeelsleden van de instelling zijn geëvacueerd
De brandweer is iets na 13:00 uur met meerdere voertuigen in actie gekomen. Ook meerdere ambulances waren er. Verder landde een Duitse traumahelikopter voor medische assistentie.

Behandeling ouderen

De brand zou volgens een woordvoerster van de brandweer aan de achterkant van het gebouw woeden. Het gaat om de Wijerode aan de Kloosterkensweg, waar ggz-instelling Mondriaan Ouderen gevestigd is. Het gebouw huisvest behalve een kliniek ook onder meer een polikliniek waar senioren met psychiatrische problemen worden geholpen.

Rook via gangen

Door de brand verspreidde de rook zich via de gangen, waarop de hulpdiensten groot alarm sloegen en iedereen evacueerden. Een bewoner was een tijd vermist, maar werd later elders in het gebouw teruggevonden. De brand was vrij snel onder controle, maar de brandweer heeft nog enige tijd nodig om gebouw en kamers te ventileren. Zodra dat gebeurd is, kan iedereen weer terug naar zijn of haar kamer.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend.