Auto rijdt door muur parkeergarage en valt naar beneden

De auto kwam op de kop terecht. © Track'88
Een auto is vrijdag tegen de middag in een parkeergarage boven een school in Kerkrade door een muur gereden. Het voertuig is van de eerste verdieping vervolgens naar beneden gevallen en drie meter lager op de kop op het schoolplein terechtgekomen.
Het incident gebeurde rond 11:45 uur in de parkeergarage van de Brede School Steltloper aan de Zonstraat.

Ziekenhuis

Hulpdiensten kwamen in groten getale op de melding af. De automobilist is gewond met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie laat niets los over hoe ernstig de verwondingen zijn.

Schoolplein

Op het moment van het ongeval speelden er geen kinderen van basisschool De Steltloper op het plein. Alle leerlingen waren op dat moment in het schoolgebouw. Ouders die hun geschrokken kinderen van school haalden, vertelden dat hun kinderen vrijdagmiddag niet meer terug naar school hoeven. De school heeft slachtofferhulp geregeld voor de kinderen die het ongeval zagen gebeuren.

Pand instabiel

Door de beschadigde muur is het pand instabiel geworden. Daarom zijn vier appartementen ontruimd. De bewoners worden ergens anders opgevangen. Het is niet bekend wanneer ze weer hun woning in mogen.
Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk.
De auto reed door een muur en viel naar beneden. © Track'88