Bejaarde man opgesloten in verwarmingshok na babbeltruc

De dader meldde zich eerst telefonisch bij het slachtoffer en belde daarna aan bij het appartement. © Istock
Een hoogbejaarde Venraynaar is donderdagochtend beroofd nadat hij was opgesloten in het verwarmingshok van zijn appartement.
De overvaller deed zich bij het slachtoffer voor als iemand die medicijnen kwam bezorgen. Aangezien de man medicatie gebruikt, was dit volgens de politie een geloofwaardig verhaal.

Telefoontje

De dader meldde zich eerst telefonisch bij het slachtoffer en belde daarna aan bij het appartement aan de Vlierstraat. Nadat het slachtoffer de man binnenliet, werkte die de bewoner uiteindelijk de cv-ruimte in waar de man werd opgesloten.

Geschreeuw

Uiteindelijk reageerden buren op het geschreeuw van de opgesloten man. Nadat de hulpdiensten hem hadden bevrijd werd hij door ambulancepersoneel onderzocht. De man bleek verder niet gewond, maar was wel hevig ontdaan.

Buit

Onduidelijk is nog wat de overvaller heeft buitgemaakt. De dader is een man van ongeveer 50 jaar oud met donker of donkergrijs haar, een blauw vest en een spijkerbroek. Hij sprak Nederlands. Ook andere bewoners van het appartementencomplex werden volgens de politie door de man benaderd.