Achtervolging eindigt tegen boom: drie mannen gewond

De achtervolging eindigde tegen een boom. © Weert de Gekste
Drie mannen zijn in de nacht van zondag op maandag gewond geraakt nadat ze aan de politie probeerden te ontsnappen. De auto waarin ze zaten, vloog in Weert uit de bocht en botste tegen een boom.
De hulpdiensten werden rond 0:45 uur gealarmeerd voor het ongeval op de Molenakkerdreef.

Gaspedaal

De politie wilde de auto op de Ringbaan-Noord laten stoppen voor een controle, schrijft de lokale nieuwssite Weert de Gekste. De bestuurder drukte echter het gaspedaal in om aan de agenten te ontkomen. De achtervolging eindigde al snel tegen een boom.

Mannen gewond

In de auto met Belgisch kenteken bleken drie mannen te zitten. Ze raakten allemaal gewond bij de botsing. Ze werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Twee mannen zullen na de behandeling van hun verwondingen door de politie worden gehoord.

Grote som geld

Bij het doorzoeken van de auto troffen de agenten een flinke som geld aan. Eén van de inzittenden verklaarde volgens de nieuwssite dat ze onderweg waren naar de hoeren en dat het geld daarvoor bestemd was. De politie trekt dat verhaal echter in twijfel.
De auto raakte door de botsing zwaar beschadigd en moest door een bergingsbedrijf afgesleept worden. De boom kwam door de harde klap scheef te staan.