Achtervolging eindigt in botsing: drietal slaat op de vlucht

De auto's botsen op de T-splitsing. © Track '88
Een achtervolging van een auto in Sittard is woensdagochtend uiteindelijk geëindigd in een botsing. De drie inzittenden van de op de vlucht geslagen auto zijn er na het ongeval te voet vandoor gegaan.
De politie kreeg een melding over een auto die op hoge snelheid op de Tunnelstraat reed.

Rood verkeerslicht genegeerd

Agenten gingen op de melding af en zetten de achtervolging in. Maar die werd gestaakt, omdat het te onveilig werd. De automobilist besloot de dollemansrit voort te zetten en negeerde een rood verkeerslicht. Op de T-splitsing Hasseltsebaan (N276) met de Hoogveldlaan kwam het tot een botsing met een andere auto. De bestuurster daarvan raakte daarbij gewond en is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Zwart gekleed

De drie inzittenden van de andere auto namen de benen. De politie heeft een Burgernetbericht verspreid om uit te kijken naar het trio. Ze zijn allemaal in het zwart gekleed. Eén van hen zou rond de 15 à 16 jaar oud zijn en is zo'n 1,60 meter groot.
Een politiehelikopter vliegt boven de wijk Hoogveld op zoek naar de verdachten. Een deel van de N276 werd vanwege het onderzoek afgesloten. Even na 13:30 uur is de weg weer vrijgegeven.