Trein ontspoort tussen Weert en Haelen, geen gewonden

De hulpdiensten rukken massaal uit voor het treinongeluk bij spoorbrug Kelpen. © Fer Traugott
Tussen Weert en Haelen is in de nacht van zaterdag op zondag een passagierstrein ontspoord. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat er geen gewonden zijn.
Het voorste deel van de trein raakte door een aanrijding van de rails. Het is niet duidelijk wat de trein heeft aangereden. Het incident met de intercitytrein gebeurde even na middernacht bij de spoorbrug over de snelweg A2 en het kanaal Wessem-Nederweert. Er is door ProRail en de politie een onderzoek gestart naar de exacte oorzaak van de ontsporing.

Veel passagiers

ProRail meldt dat er 250 passagiers aan boord van de trein waren. Vooral jongeren. De passagiers zijn naar een andere trein geëvacueerd en vervoerd richting Roermond.
Door de ontspoorde trein strandde ook de trein in de tegenovergestelde richting, meldt de NS-woordvoerder. Aan boord van die trein zaten vijftien passagiers. Zij zijn per bus naar Eindhoven gebracht.
Op de vraag of de aanrijding kwam doordat er bijvoorbeeld iets op het spoor is gelegd, wil de woordvoerder van de spoorbeheerder niet ingaan. "Het onderzoek loopt nog. We kunnen er nu nog geen uitspraken over doen."

Geen treinverkeer

In de NS Reisplanner is te zien dat er tot zeker zondagavond 18:00 uur geen treinen rijden tussen Weert en Roermond vanwege herstelwerkzaamheden. "Door capaciteitsproblemen rijden er momenteel geen vervangende bussen", schrijft de NS. Op het traject tussen Roermond en Venlo is het extra druk.