Politie zoekt auto in verband met dood Xavier Durlinger

De politie deed op de Kollenberg in Sittard onderzoek naar het lichaam van Xavier Durlinger. © Track '88
De politie wil weten wie er rond 0:45 uur op 11 mei in een nog onbekende auto reed over de Sittardse Kollenberg, omdat deze persoon mogelijk betrokken was bij de moord op Xavier Durlinger.
Ook wil de politie weten waar het horloge van het 19-jarige slachtoffer is gebleven en wat zijn plannen voor de bewuste avond waren. Dat maakte de politie bekend in het programma Opsporing Verzocht. Daarin werden ook beelden van de auto getoond.

Geen afscheid kunnen nemen

Tijdens de uitzending kwam de moeder van Xavier aan het woord. Ze vertelde dat zij en haar zoon meer dan ouder en kind waren. "We waren maatjes, beste vrienden. We deelden alles samen. Dat ik nooit meer zijn stem kan horen, niet meer kan bellen en vragen hoe het gaat? Dat mis ik gewoon heel erg. Het ergste is dat ik geen afscheid heb kunnen nemen. Niet kunnen zeggen hoeveel ik van hem hou."

Psychische problemen

Xavier handelde soms in drugs en kampte met psychische problemen. "Hij had sombere buien", zegt zijn moeder. "Was vaak neerslachtig. Ik drong niet tot hem door. Ik heb mijn best gedaan om te laten zien dat hij dat niet nodig had (handelen in drugs) om erbij te horen. Ik zei dat hij een mooi en bijzonder mens was. Hij kende zoveel mensen. Er moet toch iemand zijn die iets weet?"

Plannen

De politie hoopt te achterhalen of Xavier wellicht bewust naar het bos op de Kollenberg is gelokt en wat zijn plannen die fatale avond waren. Het onderzoek spitst zich nu toe op die plek, als ook de plaats waar zijn fiets en spullen werden gevonden. Ook wil de politie weten waar zijn horloge is gebleven. Op camerabeelden eerder op de avond was te zien dat hij die droeg, maar het horloge is nooit gevonden.

Beloning

De politie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip, die leidt tot het oplossen van de zaak.

Misdrijf

Xavier Durlinger (19) uit Sittard raakte op 11 mei vermist en werd een week later, op 19 mei, teruggevonden op de Kollenberg. Hij kwam door een misdrijf om het leven. Vorige week meldde een belangrijke getuige zich bij de politie.