Grote bosbrand in natuurgebied Oostrum onder controle

De brandweer is dinsdagmiddag uitgerukt voor een grote bosbrand in Oostrum. Rond 19:15 uur gaf de brandweer het sein brandmeester.
De brand woedde in het bosgebied De Rosmolen, en werd even na 16:30 uur ontdekt. Het nablussen gaat nog enkele uren duren. Om het terrein toegankelijker te maken is met een shovel een pad gemaakt in het bos.

Uitbreiding

Het vuur woedde in eerste instantie op een oppervlakte van ongeveer 50 vierkante meter, maar breidde zich toen de brandweer arriveerde nog uit. Aan het begin van de avond was er zo'n 10.000 vierkante meter getroffen door de brand, maar waren de zichtbare vlammen wel gedoofd.

Inzet

Vanwege de droogte in het gebied rukte de brandweer meteen uit met twee bluswagens, een waterwagen en een snel interventievoertuig. Vanwege de moeilijke bereikbaarheid van het bosgebied werden er daarna nog versterkingen opgeroepen. Vier bluswagens en zes waterwagens werden er ingezet, naast verschillende ondersteuningsvoertuigen.

Drone

Van de bedrijfsbrandweer van Chemelot werd een drone opgeroepen om het gebied van boven te verkennen en zo eventuele brandhaarden op te sporen. De oorzaak van de brand wordt onderzocht door een natuurbrandonderzoeker van het landelijk team.