Zeven aanhoudingen na schietincident in Sittard

In de straat Ophoven in Sittard zijn vrijdagavond knallen gehoord. © Track'88
In Sittard heeft vrijdagavond een schietpartij plaatsgevonden in de wijk Ophoven. In totaal zijn zeven verdachten aangehouden.
Dat meldt de politie op Twitter. Rond 18:00 uur werden er knallen gehoord in de gelijknamige straat Ophoven. Er is niemand gewond geraakt.

Conflict

Volgens de politie was er een conflict voordat het schietincident plaatsvond: "De bewoner van het pand heeft daarbij geschoten en is later hiervoor aangehouden." Na het schieten zijn drie mannen en één vrouw op de vlucht geslagen, in twee auto's, en even later op de Sint Jorisstraat aangehouden.
Hun exacte rol bij het conflict wordt door de politie onderzocht. Ook met wat er precies is geschoten, is nog niet bekend.

Omstanders

Nadat de politie arriveerde zijn er ook twee omstanders aangehouden. Zij belemmerden agenten om hun werk te kunnen uitvoeren. Door de recherche en de forensische opsporing wordt vrijdagavond nog onderzoek gedaan.
De politie is op zoek naar (camera)beelden en vraagt mensen om deze via de website te delen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!